Snapshot from an axis ip camera stream doesn't work

RVMedia support and discussion (components for displaying and controlling IP cameras, webcams, video conferencing, video chats, recording audio and video files)
Post Reply
Philipm2
Posts: 2
Joined: Wed May 24, 2017 12:28 pm

Snapshot from an axis ip camera stream doesn't work

Post by Philipm2 » Wed May 24, 2017 12:41 pm

I have a registered version of RVMedia. I can connect to both USB webcams and axis image server streams as expected. Both streams are visible in the viewer component. However, I can only take snapshots from USB webcams. GetBitmap will also only work with USB webcams. I do not want to record at the full frame rate. Is there some othe way to extract frames periodically from an axis ip camera stream?

Sergey Tkachenko
Site Admin
Posts: 14377
Joined: Sat Aug 27, 2005 10:28 am
Contact:

Re: Snapshot from an axis ip camera stream doesn't work

Post by Sergey Tkachenko » Thu May 25, 2017 11:40 am

Do you have a viewer connected to this camera? If video from camera is not displayed or is not sent further, the component does not decode frames.
A workaround is assigning empty event handler for TRVCamera.OnGetImage event

Philipm2
Posts: 2
Joined: Wed May 24, 2017 12:28 pm

Re: Snapshot from an axis ip camera stream doesn't work

Post by Philipm2 » Thu May 25, 2017 1:09 pm

Thanks for your quick response. I do have a viewer connected and it works correctly for both the USB webcams and the axis image server. Getsnapshot provides excactly the functionality I need but I'll look at implementing something based on the new image event.

Sergey Tkachenko
Site Admin
Posts: 14377
Joined: Sat Aug 27, 2005 10:28 am
Contact:

Re: Snapshot from an axis ip camera stream doesn't work

Post by Sergey Tkachenko » Thu May 25, 2017 6:03 pm

Snapshots will be ok in the next version that we will upload soon. Until then, please use this event.

FrankLoyer
Posts: 1
Joined: Mon Sep 10, 2018 5:35 pm

Re: Snapshot from an axis ip camera stream doesn't work

Post by FrankLoyer » Fri Sep 14, 2018 12:27 pm

Snapshot no work with XE7 y RVmedia, i test the follow metod, please your help.

procedure TVerPano.RVCamera2GetImage(Sender: TObject; img: TRVMBitmap);
begin

end;
procedure TVerPano.RVCamera2SearchComplete(Sender: TObject; Status: Integer);
begin
RVCamera2.PlayVideoStream;
end;

procedure TVerPano.SpeedButton1Click(Sender: TObject);
var
Img: TRVImageWrapper;
begin
Img := RVCamera2.GetSnapShot;
try
pbSnapShot.Canvas.Draw(0, 0, Img.Bitmap.GetBitmap);
finally
Img.Free;
end;
{ /// test with JVDimage no work
Img := RVCamera2.GetSnapShot;
JvDbImage1.Picture.Graphic := Img.Bitmap.GetBitmap;
Img.Free;
}
end;

Sergey Tkachenko
Site Admin
Posts: 14377
Joined: Sat Aug 27, 2005 10:28 am
Contact:

Re: Snapshot from an axis ip camera stream doesn't work

Post by Sergey Tkachenko » Sat Sep 15, 2018 7:56 am

Please re-test with RVMedia 6.0. It was uploaded today (and it's not yet announced).
You can re-run RVMedia installer, it can check for updates and download the new version.

Post Reply