Snapshot from an axis ip camera stream doesn't work

New product: VCL components for displaying and controlling IP cameras, webcams, video conferencing, video chats
Post Reply
Philipm2
Posts: 2
Joined: Wed May 24, 2017 12:28 pm

Snapshot from an axis ip camera stream doesn't work

Post by Philipm2 » Wed May 24, 2017 12:41 pm

I have a registered version of RVMedia. I can connect to both USB webcams and axis image server streams as expected. Both streams are visible in the viewer component. However, I can only take snapshots from USB webcams. GetBitmap will also only work with USB webcams. I do not want to record at the full frame rate. Is there some othe way to extract frames periodically from an axis ip camera stream?

Sergey Tkachenko
Site Admin
Posts: 14123
Joined: Sat Aug 27, 2005 10:28 am
Contact:

Re: Snapshot from an axis ip camera stream doesn't work

Post by Sergey Tkachenko » Thu May 25, 2017 11:40 am

Do you have a viewer connected to this camera? If video from camera is not displayed or is not sent further, the component does not decode frames.
A workaround is assigning empty event handler for TRVCamera.OnGetImage event

Philipm2
Posts: 2
Joined: Wed May 24, 2017 12:28 pm

Re: Snapshot from an axis ip camera stream doesn't work

Post by Philipm2 » Thu May 25, 2017 1:09 pm

Thanks for your quick response. I do have a viewer connected and it works correctly for both the USB webcams and the axis image server. Getsnapshot provides excactly the functionality I need but I'll look at implementing something based on the new image event.

Sergey Tkachenko
Site Admin
Posts: 14123
Joined: Sat Aug 27, 2005 10:28 am
Contact:

Re: Snapshot from an axis ip camera stream doesn't work

Post by Sergey Tkachenko » Thu May 25, 2017 6:03 pm

Snapshots will be ok in the next version that we will upload soon. Until then, please use this event.

FrankLoyer
Posts: 1
Joined: Mon Sep 10, 2018 5:35 pm

Re: Snapshot from an axis ip camera stream doesn't work

Post by FrankLoyer » Fri Sep 14, 2018 12:27 pm

Snapshot no work with XE7 y RVmedia, i test the follow metod, please your help.

procedure TVerPano.RVCamera2GetImage(Sender: TObject; img: TRVMBitmap);
begin

end;
procedure TVerPano.RVCamera2SearchComplete(Sender: TObject; Status: Integer);
begin
RVCamera2.PlayVideoStream;
end;

procedure TVerPano.SpeedButton1Click(Sender: TObject);
var
Img: TRVImageWrapper;
begin
Img := RVCamera2.GetSnapShot;
try
pbSnapShot.Canvas.Draw(0, 0, Img.Bitmap.GetBitmap);
finally
Img.Free;
end;
{ /// test with JVDimage no work
Img := RVCamera2.GetSnapShot;
JvDbImage1.Picture.Graphic := Img.Bitmap.GetBitmap;
Img.Free;
}
end;

Sergey Tkachenko
Site Admin
Posts: 14123
Joined: Sat Aug 27, 2005 10:28 am
Contact:

Re: Snapshot from an axis ip camera stream doesn't work

Post by Sergey Tkachenko » Sat Sep 15, 2018 7:56 am

Please re-test with RVMedia 6.0. It was uploaded today (and it's not yet announced).
You can re-run RVMedia installer, it can check for updates and download the new version.

Post Reply