Page 1 of 1

Snapshot turns to green hue on Surface Pro4 with RVMedia

Posted: Tue May 14, 2019 8:09 am
by camel
Hi, I'm using Rad2010+RVCamera to access the built-in webcam on a surface pro4 device.
My app initials the camera to preview and take snapshots when user clicks a button.
Usually it all works fine, but sometimes the photo just turns to green hue, which seems like a AWB problem.
Once it happens, it wont go back to normal unless the app is restarted(shutdown and run again).
Did anyone meet the same problem? or does anyone may have any idea about it?
Thx a lot!
visual_check_14174617.jpg
visual_check_14174617.jpg (247.05 KiB) Viewed 10990 times

Re: Snapshot turns to green hue on Surface Pro4 with RVMedia

Posted: Tue May 14, 2019 11:39 am
by Sergey Tkachenko
Are only snapshots green, or video is green too?

Re: Snapshot turns to green hue on Surface Pro4 with RVMedia

Posted: Wed May 15, 2019 3:00 am
by camel
I didn't try to record a video if you mean that.
But pretty sure that the preview windows turns green, too.
Sergey Tkachenko wrote:
Tue May 14, 2019 11:39 am
Are only snapshots green, or video is green too?

Re: Snapshot turns to green hue on Surface Pro4 with RVMedia

Posted: Wed May 15, 2019 6:58 am
by Sergey Tkachenko
Does it happen if you get a snapshot, or it may happen by itself?

Re: Snapshot turns to green hue on Surface Pro4 with RVMedia

Posted: Wed May 15, 2019 7:46 am
by camel
So far it's observed only when a snapshot is taken and mostly after making several snapshots.
But to be frank, I didn't try to keep it at preview state for a long time to see if it might happen :)
Sergey Tkachenko wrote:
Wed May 15, 2019 6:58 am
Does it happen if you get a snapshot, or it may happen by itself?