Possible table bug

General TRichView support forum. Please post your questions here
Post Reply
wray
Posts: 38
Joined: Thu Feb 14, 2008 8:36 pm
Location: Romania

Possible table bug

Post by wray »

With this code following, i get List Index Out of bounds error, but ONLY for last version registered RichView, with the Unregistered version it works !!!!

This line is the problem:
table->InsertRows(table->Rows->Count,1,0,false);

I managed to insert new rows but only with:
table->Rows->Insert(table->Rows->Count,table->ColCount);

InsertRows just gives error

If is this a bug please tell me what lines to modify in component, i am in hurry to release the update today, and i cannot wait until next release. Or if something has changed in sintax please advise.


Code:

table = new TRVTableItemInfo(4,4, RichView1->RVData);

int r,c;
table->BorderWidth = 1;
table->CellBorderWidth = 1;
table->CellBorderStyle = rvtbColor;
table->CellBorderColor = clBtnFace;
table->BorderStyle = rvtbColor;

for (r=0; r<table->Rows->Count; r++)
for (c=0; c<table->Rows->Items[r]->Count; c++)
{
table->Cells[r][c]->Clear();
table->Cells[r][c]->Color = 0x00E6E6E6;
}

table->SetTableVisibleBorders(0,0,0,0);

for(int i = 0; i<4; i++)
{
table->SetCellVisibleBorders(0,0,0,0,i,0);
table->Cells[0]->Color = clWhite;
}

for(int i = 0; i<4; i++)
{
table->SetCellVisibleBorders(0,0,0,0,i,3);
table->Cells[3]->Color = clWhite;
}

table->Cells[0][1]->AddNL("Brand",5,1);
table->Cells[1][1]->AddNL("Model",5,1);
table->Cells[2][1]->AddNL("Type",5,1);
table->Cells[3][1]->AddNL("Option",5,1);
table->SetCellBestWidth(200,0,1);
table->SetCellBestWidth(200,0,2);

table->Cells[0][2]->AddNL("gggg",3,1);
table->Cells[1][2]->AddNL("hhhhhh",3,1);
table->Cells[2][2]->AddNL("tttttt",3,1);
table->Cells[3][2]->AddNL("6666666",3,1);

table->InsertRows(table->Rows->Count,1,0,false);

RichView1->AddItem("Spreadsheet", table);
RichView1->Format();

Regards
Vlad
Last edited by wray on Thu Feb 21, 2008 3:14 pm, edited 1 time in total.
Sergey Tkachenko
Site Admin
Posts: 17334
Joined: Sat Aug 27, 2005 10:28 am
Contact:

Post by Sergey Tkachenko »

InsertRows copies properties of cells the specified row (the last parameter) to the inserted cells.
The new version, in addition to other cell properties, copies text and paragraph styles of cells (paragraph style of the first paragraph in the cell, text style of the fist text item in the cell). It expects that cells have at least one item.
Initially, all cells have one empty text item, but you cleared all of them, and you did not add them for the first and the last column. TRichView will restore them when you insert table, but you call InsertRows before the insertion (and it is correct).
I will fix it, but you can reconsider clearing the first and the last column.

By the way, you achieve this effect (blank space to the left and to the right of the table) without empty columns, just assign table->BorderHSpacing.
And to hide borders, you can simply set table->BorderWidth = table->CellBorderWidth = 0.
wray
Posts: 38
Joined: Thu Feb 14, 2008 8:36 pm
Location: Romania

Post by wray »

Good hints thank you...

I add empty cells, because i want the same spacing before and after the "good" cells, especially because the RichView is scalable, and when is maximizing, i need the leading and trailing cells to change size but the "good" cells to remain fixed in center of RichView... Adding these empty cells solved fast this problem :)

I managed to make it work with:

table->Rows->Insert(table->Rows->Count,table->ColCount);

I will use it for the time beeing, until you release update.

Regards
Vlad
Sergey Tkachenko
Site Admin
Posts: 17334
Joined: Sat Aug 27, 2005 10:28 am
Contact:

Post by Sergey Tkachenko »

If you do not want to copy row attributes, it's better to pass -1 in the last parameter.
Post Reply