Search found 34 matches

by ya_vanka
Mon Mar 09, 2020 12:46 pm
Forum: RVMedia
Topic: Video device list can not be updated
Replies: 3
Views: 12623

Video device list can not be updated

There is a procedure WebCam.CreateVideoDeviceList; that creates video device list. The problem is that it is called only on the start of a program. So if a new web camera was attached via USB port after the start of your program you can't use it. I had to make a workaround by creating a new procedur...
by ya_vanka
Sat Feb 01, 2020 4:30 pm
Forum: RVMedia
Topic: RVCamera.GetCamVideoMode returns duplicate resolutions
Replies: 4
Views: 7950

Re: RVCamera.GetCamVideoMode returns duplicate resolutions

Well, waiting for a release.
And can you tell me what is the difference in these modes? Just to know.
by ya_vanka
Fri Jan 31, 2020 7:45 pm
Forum: RVMedia
Topic: RVCamera.GetCamVideoMode returns duplicate resolutions
Replies: 4
Views: 7950

RVCamera.GetCamVideoMode returns duplicate resolutions

Hi all!

I've met a problem: RVCamera.GetCamVideoMode returns duplicate resolutions (see attached screenshot):
rvcam_issue2.jpg
rvcam_issue2.jpg (81.02 KiB) Viewed 7950 times
What is the reason?
Is there a way to fix it?
by ya_vanka
Tue Nov 05, 2019 10:36 am
Forum: RVMedia
Topic: RVCamRecorder hangs on RVCamRecorder.Active := false;
Replies: 5
Views: 8408

Re: RVCamRecorder hangs on RVCamRecorder.Active := false;

I moved line RVCamRecorder.Active := true;

inside RVCamera1GetImage(Sender: TObject; img: TRVMBitmap); event handler.


It looks like that it solved a problem.

Is this a correct work-around?
by ya_vanka
Sat Nov 02, 2019 8:29 pm
Forum: RVMedia
Topic: RVCamRecorder hangs on RVCamRecorder.Active := false;
Replies: 5
Views: 8408

Re: RVCamRecorder hangs on RVCamRecorder.Active := false;

Partially.

The application hangs for 15-20 seconds if I press Start recording button while it tries to connect.
Once it shows an error "Video stream error" the applications starts to respond.
by ya_vanka
Sat Nov 02, 2019 2:04 pm
Forum: RVMedia
Topic: RVCamRecorder hangs on RVCamRecorder.Active := false;
Replies: 5
Views: 8408

Re: RVCamRecorder hangs on RVCamRecorder.Active := false;

The similar problem exists in demo project VideoRecorder.

If I try to connect to non existing stream and then press Start recording button it hangs as well in TRVMFFMPEG.VideoEncodeFile at the same line glCriticalSection.SafeEnter;
by ya_vanka
Sat Nov 02, 2019 1:57 pm
Forum: RVMedia
Topic: RVCamRecorder hangs on RVCamRecorder.Active := false;
Replies: 5
Views: 8408

RVCamRecorder hangs on RVCamRecorder.Active := false;

I have a problem with RVCamRecorder (version 6.1). I connect to an rtsp stream via following lines: RVCamera.DeviceType := rvdtRTSP; RVCamera.URL := 'rtsp://127.0.0.1:8554/stream.sdp'; and then start recording: RVCamRecorder.OutputFileName := 'out1.avi''; RVCamRecorder.Active := true; Then I disconn...
by ya_vanka
Wed Oct 30, 2019 6:44 pm
Forum: RVMedia
Topic: RVCamera1GetImage(Sender: TObject; img: TRVMBitmap);
Replies: 5
Views: 8775

Re: RVCamera1GetImage(Sender: TObject; img: TRVMBitmap);

Is there an access to this array?

How can I avoid copying img.Data to another class instance?
by ya_vanka
Wed Oct 30, 2019 9:55 am
Forum: RVMedia
Topic: RVCamera1GetImage(Sender: TObject; img: TRVMBitmap);
Replies: 5
Views: 8775

RVCamera1GetImage(Sender: TObject; img: TRVMBitmap);

In my application I need to have a direct access to a frame bitmap. I draw frames by myself via OpenGL texture. RVCamera has an event OnGetImage, so RVCamera1GetImage is called when a new frame is decoded. RVCamera1GetImage has input parameter img and property img.Data that is a pointer to an array ...
by ya_vanka
Tue Oct 29, 2019 9:08 am
Forum: RVMedia
Topic: GStreamer version
Replies: 1
Views: 6009

GStreamer version

I am greatly interested in using Gstreamer, but RVMedia supports only ancient version 0.1 :(

What is the reason of not supporting version 1.0?
Are you planning to introduce a support of up to date Gstreamer libraries?
by ya_vanka
Tue Oct 29, 2019 8:56 am
Forum: RVMedia
Topic: Testing RVCamera - Video blurred
Replies: 29
Views: 37793

Re: Testing RVCamera - Video blurred

assigning RTSPTransport = [rvpeTCP,rvpeUDP]
Thanks, this helped!

But why these values are not set by default?
by ya_vanka
Sat Oct 26, 2019 8:43 pm
Forum: RVMedia
Topic: Testing RVCamera - Video blurred
Replies: 29
Views: 37793

Re: Testing RVCamera - Video blurred

Yes, I do.
I even placed dlls in the same folder with apllication.
by ya_vanka
Sat Oct 26, 2019 12:39 pm
Forum: RVMedia
Topic: Testing RVCamera - Video blurred
Replies: 29
Views: 37793

Re: Testing RVCamera - Video blurred

I used version 6.1 Tried version 7, but cant get video stream. I use VideoRecorder project. Changed in unit SampleCamList the following line (20): 'alias=CAM 1|' + 'url=rtsp://127.0.0.1:8554/stream.sdp|' + 'host=|' + 'port=|' + 'login=|' + But I get only message: Video stream error. What has changed...
by ya_vanka
Wed Oct 23, 2019 10:03 am
Forum: RVMedia
Topic: Testing RVCamera - Video blurred
Replies: 29
Views: 37793

Re: Testing RVCamera - Video blurred

MaxDelay must be the second property listed in RVCamera.FFMpegProperty in the Object Inspector.
But it isn't there:
FFMpeg properties.jpg
FFMpeg properties.jpg (37.26 KiB) Viewed 14784 times
by ya_vanka
Wed Oct 23, 2019 9:35 am
Forum: RVMedia
Topic: Testing RVCamera - Video blurred
Replies: 29
Views: 37793

Re: Testing RVCamera - Video blurred

And is it possible to pass parameters to ffmpeg?

For example I would like to pass -an and -fast parameters (ffplay.exe -an -fast rtsp://:8554/stream.sdp)