RVMedia 6 and RTSP - Network problems

RVMedia support and discussion (components for displaying and controlling IP cameras, webcams, video conferencing, video chats, recording audio and video files)
Mr. Bean
Posts: 15
Joined: Wed Mar 28, 2018 6:40 pm

RVMedia 6 and RTSP - Network problems

Post by Mr. Bean » Sat May 25, 2019 8:08 pm

Hi,

I have the following problems with RVMedia

First:
When I first connect to a RTSP Camera, connection works. When I disconnect and reconnect, I get no image until I restart the whole software.
Is there anything with the network I need to reset addtional?

Configuration

Code: Select all

mainform.RVCamera1.DeviceType := trvdevicetype.rvdtRTSP;
mainform.RVCamera1.URL := 'rtsp://user1:[email protected]:554/live/ch0';
mainform.RVCamera2.DeviceType := trvdevicetype.rvdtRTSP;
mainform.RVCamera2.URL := 'rtsp://192.168.1.11:554/user:user1&password=password01&channel0&stream=0.sdp?';
Start Playing

Code: Select all

Mainform.RVCamera1.PlayVideoStream;
Mainform.RVCamera2.PlayVideoStream;
Stop Playing

Code: Select all

 mainform.RVCamera1.Abort;
 mainform.rvcamera1.WaitForVideo;
 mainform.RVCamera2.Abort;
 mainform.rvcamera2.WaitForVideo;
Second:
I can connect to a Wansview IP Camera W3 X Series via VLC, but I get no connection via RVMedia. Connection string as below (Also copied as RVCamera2.URL). Must it be changed for RVMedia?

Code: Select all

         rtsp://user:[email protected]:554/live/ch0
Example: rtsp://user1:[email protected]:554/live/ch0

Sergey Tkachenko
Site Admin
Posts: 14654
Joined: Sat Aug 27, 2005 10:28 am
Contact:

Re: RVMedia 6 and RTSP - Network problems

Post by Sergey Tkachenko » Sun May 26, 2019 5:38 pm

Sorry, I do not understand the second question.
Does the both cameras work initially in the first example?

Mr. Bean
Posts: 15
Joined: Wed Mar 28, 2018 6:40 pm

Re: RVMedia 6 and RTSP - Network problems

Post by Mr. Bean » Mon May 27, 2019 4:30 pm

The camera with RTSP
rtsp://192.168.1.11:554/user:user1&password=password01&channel0&stream=0.sdp?
works without problem.

The camera with RTSP
rtsp://user1:[email protected]:554/live/ch0
is not recognized by RVMedia.

Problem is, when I stop and start the cameras for a second time, also the first RTSP Camera is no longer working. After restarting the software, the first RTSP Camera works again. For me, it looks like that a network stack or port reservation does not catch a closing and is blocked on the second start.

Example:

Code: Select all

mainform.RVCamera2.DeviceType := trvdevicetype.rvdtRTSP;
mainform.RVCamera2.URL := 'rtsp://192.168.1.11:554/user:user1&password=password01&channel0&stream=0.sdp?';
Mainform.RVCamera2.PlayVideoStream;
//camera is working. Video and images can be catched, Live Stream is shown.
mainform.RVCamera2.Abort;
mainform.rvcamera2.WaitForVideo;
 
Mainform.RVCamera2.PlayVideoStream;
//camera is no longer working until software is closed and restartet

Sergey Tkachenko
Site Admin
Posts: 14654
Joined: Sat Aug 27, 2005 10:28 am
Contact:

Re: RVMedia 6 and RTSP - Network problems

Post by Sergey Tkachenko » Tue May 28, 2019 7:09 am

Are you sure that the second version of URL is correct?

We are preparing the next update, I hope it will be released very soon, we just need to verify that everything is ok.
While the problem with the TRVCamera restart was not addressed specially, we cleaned up the code for starting and stopping TRVCamera threads, so this problem might be gone.
If we will not be able to release this update in this week, I can send a beta to you.

Mr. Bean
Posts: 15
Joined: Wed Mar 28, 2018 6:40 pm

Re: RVMedia 6 and RTSP - Network problems

Post by Mr. Bean » Tue May 28, 2019 7:45 pm

Sorry, typing error.

It must be user=user1 and not user:user1

Please send me the beta. I have a presentation next week and need to show that it works.

Thank you.

Code: Select all

mainform.RVCamera2.DeviceType := trvdevicetype.rvdtRTSP;
mainform.RVCamera2.URL := 'rtsp://192.168.1.11:554/user=user1&password=password01&channel0&stream=0.sdp?';
Mainform.RVCamera2.PlayVideoStream;
//camera is working. Video and images can be catched, Live Stream is shown.
mainform.RVCamera2.Abort;
mainform.rvcamera2.WaitForVideo;
 
Mainform.RVCamera2.PlayVideoStream;
//camera is no longer working until software is closed and restartet

Sergey Tkachenko
Site Admin
Posts: 14654
Joined: Sat Aug 27, 2005 10:28 am
Contact:

Re: RVMedia 6 and RTSP - Network problems

Post by Sergey Tkachenko » Thu May 30, 2019 6:41 pm

I'll send it in this weekend. Unfortunately, the current working version has a couple of major bugs that we need to fix before.

panlab_mf
Posts: 17
Joined: Wed Feb 06, 2019 9:55 am

Re: RVMedia 6 and RTSP - Network problems

Post by panlab_mf » Thu Jun 13, 2019 8:13 am

Hi all,

I'm dealing the same issues, more or less.

I let the user to edit the url to connect to in a showmodal dialog, if the url is ok the application shows a preview of the camera. When the user accepts the configuration dialog, the connection is closed.

Code: Select all

//camera is working. Video and images can be catched, Live Stream is shown.
configform.RVCamera1.Abort;
configform.RVCamera1.WaitForVideo;
Then the main form applies the configuration to show the recetly edited camera but the most of the time it fails, and no image is received from the camera.

Can you also send me the beta?

Thanks.

Sergey Tkachenko
Site Admin
Posts: 14654
Joined: Sat Aug 27, 2005 10:28 am
Contact:

Re: RVMedia 6 and RTSP - Network problems

Post by Sergey Tkachenko » Thu Jun 13, 2019 8:41 pm

RVMedia is very close to a release, at least as a public beta.
If we will not be able to release it till the end of this week, I'll send it to you by email.

panlab_mf
Posts: 17
Joined: Wed Feb 06, 2019 9:55 am

Re: RVMedia 6 and RTSP - Network problems

Post by panlab_mf » Fri Jun 28, 2019 8:07 am

Hi Sergey,

Ok, I will wait for the public beta or the final relase, whatever comes first.

Best regards,

Mr. Bean
Posts: 15
Joined: Wed Mar 28, 2018 6:40 pm

Re: RVMedia 6 and RTSP - Network problems

Post by Mr. Bean » Mon Jul 22, 2019 10:20 pm

Dear Sergey,

any news with solving the network problem, the beta or new release?

Thank you.
Mr. Bean

mitzi
Posts: 6
Joined: Thu Oct 10, 2019 12:14 pm

Re: RVMedia 6 and RTSP - Network problems

Post by mitzi » Thu Oct 10, 2019 2:37 pm

Hi all, I'm evaluating R7 Trial and have very similar problems. My application is client connected to TCPIP server. I use only one RVCamera. When I call Abort (to change url to view different camera sources) for the third time, TCPIP connection to server is broken and also RVCamera does not work anymore. There must be really serious bug in Abort procedure.
Please fix it.

Sergey Tkachenko
Site Admin
Posts: 14654
Joined: Sat Aug 27, 2005 10:28 am
Contact:

Re: RVMedia 6 and RTSP - Network problems

Post by Sergey Tkachenko » Thu Oct 10, 2019 7:58 pm

Do you use FFmpeg to view video streams?
Are video streams RTSP?
Do I understand correctly: several calls of Abort lead to disconnection of other TCP connection not related to RVMedia? Does the problem happen when you call Abort or when you call PlayVideoStream after Abort?
What's the value of RVCamera.CommandMode?

mitzi
Posts: 6
Joined: Thu Oct 10, 2019 12:14 pm

Re: RVMedia 6 and RTSP - Network problems

Post by mitzi » Fri Oct 11, 2019 6:16 am

Yes, I use FFMpeg. I have already found out that when I disable FFMpeg or remove its libraries from path then connection problems don't occur.
My CommandMode is rvsmWait, I don't use events but WaitForXXX. And you are right, it seems problems start after PlayVideoStream, Abort seems to be proceeded correctly.
I use two camera sources for testing:
rtmp://semerkandglb.mediatriple.net:1935/semerkandliveedge/semerkand2
http://150.214.222.100/mjpg/video.mjpg

Sergey Tkachenko
Site Admin
Posts: 14654
Joined: Sat Aug 27, 2005 10:28 am
Contact:

Re: RVMedia 6 and RTSP - Network problems

Post by Sergey Tkachenko » Fri Oct 11, 2019 9:52 am

The problem may be in the specific version of FFmpeg. What build do you use?

mitzi
Posts: 6
Joined: Thu Oct 10, 2019 12:14 pm

Re: RVMedia 6 and RTSP - Network problems

Post by mitzi » Fri Oct 11, 2019 1:09 pm

Latest one. ffmpeg-4.2.1-win32-shared.zip

Post Reply